Γενικοί Όροι Χρήσης

Η Luxusbags.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των προϊόντων μέσω του Διαδικτύου της εταιρίας Καρυοφύλλης Αντώνιος-Εισαγωγή & Εμπορία Δερματίνων Ειδών Και Ειδών Ταξιδίου. Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος μας.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα Luxusbags.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

1. Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

1. H Luxusbags.gr δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα μας, τόσο όσον αφορά τα ακριβή στοιχεία που εκτίθενται όσο και των παρεχομένων, από το ηλεκτρονικό  κατάστημα της, υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

2. Επίσης επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα Luxusbags.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.

2. Ασφάλεια

Το Luxusbags.gr αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος του Luxusbags.gr επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

Αναγνώριση Πελάτη

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (e-mail ή username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία.
Σας δίνετε η δυνατότητα να μεταβάλλεται τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητας και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το ηλεκτρονικό κατάστημα Luxusbags.gr δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης).

Απόρρητο Συναλλαγών

Η τήρηση του απορρήτου θεωρείται αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου). Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή /μέλος είναι εμπιστευτικές και η Luxusbags.gr  έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:

Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.

Η Luxusbags.gr δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής

Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα της Luxusbags.gr με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη διάθεσή μας με την εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των συναλλαγών σας. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια.

3. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες της Luxusbags.gr και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα μας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης κλπ.). Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου της Luxusbags.gr, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

 4. Τρόποι Πληρωμής

1. Mε Αντικαταβολή

Πληρώστε τον υπάλληλο της μεταφορικής ή τον υπάλληλο της εταιρείας μας, με την παράδοση της παραγγελίας σας στο χώρο σας. Η μέθοδος πληρωμής με αντικαταβολή ισχύει για τις πόλεις της Ελλάδος και ανεξαρτήτου βάρους.

2. Με χρήση πιστωτικής / προ-πληρωμένης κάρτας

Πληρώστε με την πιστωτική σας κάρτα VISA, MASTERCARD, MAESTRO

3. Με τραπεζική κατάθεση 

5. Παραγγελία / Παράδοση Προϊόντων/ Έξοδα Αποστολής

Ολοκλήρωση παραγγελίας:

Με το που ολοκληρώνεται η παραγγελία σας, σας αποστέλλουμε e-mail και επικοινωνούμε τηλεφωνικώς για την τελική επικύρωση της παραγγελίας σας. Επίσης σας αποστέλλουμε στο email σας τον Κωδικό του Δέματος (tracking number) έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε ηλεκτρονικά ανά πάσα ώρα  που βρίσκεται το δέμα σας.

Έξοδα Αποστολής για Ελλάδα.

Το κόστος μεταφορικών είναι το ίδιο για την αποστολή σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος και διαμορφώνεται ως εξής:

για αποστολές άνω των 29 ευρώ και έως 1 kg εντός Ελλάδος: δωρεάν μεταφορικά

για αποστολές με βάρος δέματος έως 3 kg εντός Ελλάδος: 7 €

για αποστολές με βάρος δέματος 3,1 kg – 4 kg εντός Ελλάδος: 10 €

για αποστολές με βάρος δέματος 4 kg και άνω εντός Ελλάδος: 15 €

( στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ο ΦΠΑ ).

H παράδοση της παραγγελίας στα ΕΛΤΑ courier γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα και η παράδοση από τα ΕΛΤΑ προς τον πελάτη θα πραγματοποιείται εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.(στις δυσπρόσιτες περιοχές ενδέχεται να υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση 1 έως 3 ημέρες)

7.  Μη ολοκλήρωση παραγγελίας

Η εταιρία Luxusbags.gr θα ήθελε να απολογηθεί για σπάνιες περιπτώσεις που δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει μια παραγγελία. Οι λόγοι μπορεί να είναι οι εξής:

– Το αυτόματο σύστημα ενημέρωσης της διαθεσιμότητας των προϊόντων να μην έχει ενημερώσει για τεχνικούς λόγους την υπάρχουσα διαθεσιμότητα .
– Σε περίπτωση που προκύψουν ταυτόχρονες πωλήσεις στο συγκεκριμένο προϊόν και στο συγκεκριμένο χρώμα μέγεθος στο φυσικό ή το ηλεκτρονικό κατάστημα και η διαθεσιμότητα να μην είναι δυνατή να εξυπηρετήσει τις ταυτόχρονες παραγγελίες.
– Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία του πελάτη και δεν υπάρξει απάντηση σε προσπάθεια επικοινωνίας τότε η παραγγελία ακυρώνεται αυτομάτως.

Ωστόσο σε μια εκ των παραπάνω περιπτώσεων σας ζητάμε τη κατανόηση σας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα προσπαθήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο να σας εξυπηρετήσει.

8.  Καθυστέρηση παραγγελίας

Η παραγγελία σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

Το προϊόν που παραγγείλατε δεν είναι διαθέσιμο: Ανάμεσα στα προϊόντα που προβάλλονται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα υπάρχει η σπάνια περίπτωση να έχει εξαντληθεί και το ηλεκτρονικό μας σύστημα (on line) να μην έχει προλάβει να ενημερώσει αυτόματα για την διαθεσιμότητα του προϊόντος. Στην περίπτωση αυτή υπάλληλος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να σας δώσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις ή ακόμα να γίνει και ακύρωση της παραγγελίας χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον καταναλωτή.

Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελιάς σας

Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή πχ τα στοιχεία σας που έχετε καταχωρήσει δεν είναι σωστά ενημερωμένα.

9. Επιστροφή – Αλλαγή Προϊόντων

Επιστροφή Μη Ελαττωματικών Προϊόντων

Η επιστροφή γίνεται λόγω αλλαγής μεγέθους, χρώματος είτε για οποιοδήποτε λόγο όπως για παράδειγμα επειδή δεν μείνατε ευχαριστημένοι από το προϊόν σας, παρέχεται η δυνατότητα της επιστροφής εντός 14 εργάσιμων ημερών από την ημέρα παραλαβής.

Εάν η επιστροφή δεν πραγματοποιηθεί εντός 14 εργασίμων ημερών τότε η Luxusbags.gr δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή για αντικατάσταση ή ακύρωση της συναλλαγής.
Τονίζουμε ότι ημερομηνία αποστολής του επιστρεφόμενου προϊόντος θεωρείται αυτή που αναγράφεται από τον courier στην απόδειξη παραλαβής, για τον έλεγχο του εμπροθέσμου.
Σε κάθε περίπτωση τα επιστρεφόμενα προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην κατάσταση που παραλήφθηκαν από τον πελάτη, πλήρη και χωρίς φθορές και η συσκευασία τους να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση, μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής, Φορτωτική κ.ο.κ).
Σε περίπτωση αλλαγής μεγέθους,σχεδίου,χρώματος ,αξεσουάρ λόγω λάθος εκτίμησης του πελάτη , μας αποστέλλει πίσω ο πελάτης το εν λόγω εμπόρευμα  και αποστέλλουμε το νέο εμπόρευμα με χρέωση του πελάτη ύστερα πάντα με τηλεφωνική επικοινωνία. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ισχύουν τα παραπάνω. Η επιστροφή ισχύει μόνο για την Ελλάδα.

Επιγραμματικά η επιστροφή και αντικατάσταση ενός προϊόντος είναι εφικτή υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

– επικοινωνήστε εν πρώτης στο τηλέφωνο 2310 672179 ή αποστείλετε email στην διεύθυνση info@luxusbags.gr αιτιολογώντας τον λόγω της επιστροφής
– η επιστροφή να πραγματοποιείται εντός 14 εργασίμων ημερών από την ημέρα παραλαβής
– το προϊόν να μην έχει χρησιμοποιηθεί
– το προϊόν να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αποδεικνύουν την συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής , Φορτωτική κ.ο.κ)

Εάν το προϊόν δεν πληροί τους προαναφερθέντες όρους, θα επιστρέφεται στον αποστολέα.
Σε διαφορετική περίπτωση το κόστος επαναποστολής (αντικατάστασης προϊόντος) επιβαρύνει εξ ‘ ολοκλήρου τoν πελάτη.

Επιστροφή Ελαττωματικών Προϊόντων

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της Luxusbags.gr πουλήθηκαν προϊόντα κακής και ελαττωματικής ποιότητας ή από λάθος στην λήψη της παραγγελίας, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά την μεταφορά κ.λ.π. τότε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της αντικατάστασης, το κόστος επιστροφής, καθώς επίσης και τα έξοδα επαναποστολής αφού πρώτα έχετε επικοινωνήσει μαζί μας τηλεφωνικώς και έχουν εγκριθεί οι λόγοι τις επιστροφής .
Οι όροι επιστροφής παραμένουν οι ίδιοι με αυτούς που προαναφέραμε.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το κατάστημα με την ηλεκτρονική διεύθυνση https://luxusbags.gr/ είναι το e-shop,  δηλαδή το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ», με έδρα στη Θεσσαλονίκη, οδός Καρόλου Κουν 20 – Συκιές – ΤΚ 56626, με ΑΦΜ 039558766 ΔΟΥ Ε’ Θεσσαλονίκης και Αριθμό ΓΕΜΗ 131411406000.

Στη συνέχεια παρατίθενται οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος, με τους οποίους παρέχετε τη δήλωση ότι  συμφωνείτε, κάθε φορά που πραγματοποιείτε οποιαδήποτε συναλλαγή με την επιχείρησή μας. Η δήλωση αυτή είναι απαραίτητη και σε περίπτωση που διαφωνείτε με κάποιον ή με όλους τους όρους χρήσης, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, οφείλετε να απέχετε από τη χρήση του e-shop μας.

Η ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί πάντοτε και μονομερώς τους παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενους όρους χρήσης, ενημερώνοντας προς τούτο τους συναλλασσόμενους με αυτήν μέσω του site του e-shop (ηλεκτρονικού καταστήματος) https://luxusbags.gr/.

ΑΓΟΡΕΣ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:

Η αγορά και παραγγελία των προϊόντων γίνεται με την επιλογή της ένδειξης «προσθήκη στο καλάθι», οπότε και το προϊόν μεταφέρεται στο καλάθι, όπου μπορεί να γίνει επιλογή της ποσότητας και των επιμέρους προϊόντων. Πριν την υποβολή της παραγγελίας, ο καταναλωτής δηλώνει ότι συμφωνεί και αποδέχεται τους όρους και προϋποθέσεις αγοράς, επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο «Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους και προϋποθέσεις του ιστοτόπου». Οι όροι αυτοί  είναι οι παρακάτω:

Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, η τιμή αυτού συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, η παρεχόμενη εγγύηση μόνο όπου αυτή ρητά προβλέπεται, οι τυχόν εφαρμοζόμενες εκπτώσεις επί της τιμής, το κόστος των μεταφορικών εξόδων, οι τρόποι παραγγελίας, πληρωμής και παράδοσης, το απόρρητο συναλλαγών, η προστασία προσωπικών δεδομένων, η πολιτική επιστροφών, η ενημέρωση για τη διαδικασία δήλωσης του δικαιώματος υπαναχώρησης, οι λόγοι καθυστέρησης παραγγελίας, η υποχρέωση πληρωμής με την υποβολή της παραγγελίας και η ενημέρωση σχετικά με τους παρακάτω αναφερόμενους όρους και προϋποθέσεις χρήσης του e-shop.

Κατά την περιήγηση στην ιστοσελίδα της επιχείρησής μας, ο καταναλωτής, επιλέγοντας το εικονίδιο κάθε προϊόντος, σε έκαστη κατηγορία πορτοφολιών, βαλιτσών, τσαντών ή αξεσουάρ, μπορεί να πληροφορηθεί για όλες τις πληροφορίες που αφορούν το προϊόν, τόσο όσον αφορά την εμφάνιση, μέσω των φωτογραφιών που είναι αναρτημένες, όσο και αναφορικά με τα χαρακτηριστικά, που περιγράφονται αναλυτικά κάτω από τη φωτογραφία κάθε προϊόντος.

Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία, δίπλα στο προϊόν δεν υπάρχει η ένδειξη-ετικέτα «Sale», και παράλληλα δεν είναι δυνατή η προσθήκη του προϊόντος στο καλάθι. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, θα υπάρχει η ένδειξη «Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας». Στην περίπτωση που το προϊόν είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, ο καταναλωτής θα ενημερώνεται με e-mail, το οποίο θα του ζητείται κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας, ως προς την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος μετά την παραγγελία από το κατάστημα, και στη συνέχεια ο καταναλωτής θα πρέπει να επιβεβαιώσει μέσω e-mail ότι επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η παραγγελία και ότι αποδέχεται να του αποσταλεί το προϊόν κατά την ανωτέρω ημερομηνία. Μόνο μετά την επιβεβαίωση από τον καταναλωτή, θα ολοκληρώνεται η παραγγελία, διαφορετικά και σε περίπτωση που έχει καταβληθεί ήδη το ποσό που αντιστοιχεί στο τίμημα της αγοράς από τον καταναλωτή, θα του επιστρέφεται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος από την επιχείρηση.

Επιπλέον, μετά την εισαγωγή των απαραίτητων για τη συναλλαγή στοιχείων και πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο χρήστης καλείται να διαβάσει τους όρους χρήσης που αφορούν την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού του χαρακτήρα που διενεργείται στα πλαίσια της σύναψης σύμβασης πώλησης.

1α. Τρόποι παραγγελίας:

– με ηλεκτρονική παραγγελία, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα μας, μέσω του site του e-shop μας https://luxusbags.gr

– με τηλεφωνική παραγγελία, στο τηλέφωνο της επιχείρησης 2310672179 με την επωνυμία «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ» καλώντας από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες από 09.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ και Σάββατο 10.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.

 με ηλεκτρονική παραγγελία μέσω e–mail* στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@luxusbags.gr *ίσως να ισχύει μόνο για αγορές χονδρικής (απαιτείται εγγραφή χρήστη χονδρικής) -επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινίσεις.

1β. Τρόποι πληρωμής:

Στη συνέχεια, ο καταναλωτής επιλέγει τον τρόπο της πληρωμής, που μπορεί να είναι ένας από τους παρακάτω:

α. με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της παραγγελίας, οπότε ο καταναλωτής μεταφέρεται σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον για την καταχώριση των στοιχείων της χρεωστικής/ πιστωτικής κάρτας, και την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πληρωμής, ενώ η παραγγελία ολοκληρώνεται μετά την πληρωμή

β. κατά την παραλαβή από το φυσικό κατάστημα της επιχείρησης, με καταβολή μετρητών ή με πληρωμή μέσω pos.

γ. με αντικαταβολή. Η πληρωμή γίνεται κατά την παραλαβή της παραγγελίας.

δ. με τραπεζική κατάθεση στους λογαριασμούς που διατηρεί η LUXUS BAGS.

1γ. Ολοκλήρωση παραγγελίας:

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο καταναλωτής λαμβάνει επιβεβαιωτικό e-mail  των στοιχείων της παραγγελίας, που αποστέλλεται στο e-mail που έχει δηλώσει κατά την καταχώριση των στοιχείων του για την πραγματοποίηση της παραγγελίας.

Στην περίπτωση πληρωμής με τραπεζική κατάθεση, αν δεν πραγματοποιηθεί η κατάθεση εντός 2 εργασίμων ημερών, τότε η παραγγελία ακυρώνεται.

Επιπλέον, σε περίπτωση πληρωμής με αντικαταβολή, αν δεν πραγματοποιηθεί παράδοση του προϊόντος, και εφόσον η μη παράδοση δεν οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, τότε η παραγγελία δεν παραδίδεται και ο καταναλωτής οφείλει τα μεταφορικά έξοδα αποστολής και τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής του προϊόντος στην επιχείρηση, με τα οποία επιβαρύνεται αποκλειστικά εκείνος.

Σε περίπτωση παραγγελίας με παραλαβή του προϊόντος από το φυσικό κατάστημα, το προϊόν δεσμεύεται για 2 εργάσιμες ημέρες, και αν δεν προσέλθει ο πελάτης εντός του χρονικού διαστήματος αυτού στο κατάστημα με σκοπό την παραλαβή της παραγγελίας, τότε αυτή ακυρώνεται.

Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να αναστείλει ολόκληρη την παραγγελία ή την παράδοσή της, όποια και αν είναι η φύση και το επίπεδο εκτέλεσής της, σε περίπτωση μη πληρωμής ή μερικής πληρωμής οποιουδήποτε χρηματικού ποσού που οφείλει ο αγοραστής, σε περίπτωση απάτης κατά την πληρωμή ή στην περίπτωση απάτης ή απόπειρας απάτης κατά τη χρήση της σελίδας της επιχείρησης https://luxusbags.gr.

1δ. Τιμολόγηση προϊόντων:

Οι τιμές λιανικής πώλησης προϊόντων σε ευρώ που αναφέρονται δίπλα σε κάθε προϊόν προς πώληση, είναι οι ισχύουσες τη στιγμή της τοποθέτησης της παραγγελίας από τον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και τυχόν άλλων φόρων. Οι τιμές πώλησης των προϊόντων μπορούν να τροποποιηθούν οποιαδήποτε χρονική στιγμή μονομερώς από την επιχείρηση, ενώ αντίστοιχα θα ενημερώνεται και η τιμή δίπλα στο αντίστοιχο προϊόν.

Αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής, τα οποία τιμολογούνται συμπληρωματικά στην τιμή των προϊόντων που παραγγέλλει έκαστος καταναλωτής, και διαφοροποιούνται αναλόγως του τόπου παράδοσης που θα ορίσει ο καταναλωτής.

Όλες οι παραγγελίες, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των υποχρεωτικών συμμετοχών, είναι πληρωτέες σε ευρώ. Κάθε ληξιπρόθεσμο μη καταβληθέν ποσό θα τοκίζεται με το νόμιμο τόκο υπερημερίας, άμεσα από την καθυστέρηση πληρωμής.

1ε. Έξοδα Αποστολής:

Κατά τη δημιουργία παραγγελίας, ο καταναλωτής καλείται να συμπληρώσει τον ΤΚ (ταχυδρομικό κώδικα) της περιοχής εντός της Ελλάδας όπου θα παραδοθεί η παραγγελία, ενώ έπειτα υπολογίζονται αυτομάτως τα μεταφορικά έξοδα αποστολής. Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο καταναλωτής επιθυμεί αλλαγή του τόπου παράδοσης, υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης της επιχείρησης μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση luxusbags@gmail.com ή τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2310672179. Σε περίπτωση που ο νέος τόπος παράδοσης βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή από τον προηγουμένως καθορισθέντα, ο καταναλωτής επιβαρύνεται με τη διαφορά του κόστους εξόδων αποστολής, εφόσον αυτά είναι μεγαλύτερου ποσού από τα προηγουμένως διαμορφωμένα έξοδα αποστολής. Αντίστοιχα, αν είναι μικρότερο το ποσό των εξόδων αποστολής στον νέο τόπο παράδοσης, επιστρέφεται η διαφορά του ποσού που καταβλήθηκε, και είναι μεγαλύτερη από την τελική των εξόδων αποστολής

Ο τιμοκατάλογος των εξόδων αποστολής είναι ο ακόλουθος:

Θα ισχύουν τα έξοδα μεταφοράς που εφαρμόζονται από την εκάστοτε συνεργαζόμενη με την εταιρία μας, μεταφορική εταιρία. Πιο ειδικά τα έξοδα μεταφοράς είναι τα παρακάτω :

για αποστολές άνω των 29 ευρώ και έως 1 kg εντός Ελλάδος: δωρεάν μεταφορικά

για αποστολές με βάρος δέματος έως 3 kg εντός Ελλάδος: 7 €

για αποστολές με βάρος δέματος 3,1 kg – 4 kg εντός Ελλάδος: 10 €

για αποστολές με βάρος δέματος 4 kg και άνω εντός Ελλάδος: 15 €

Για την ύπαρξη ή μη χρέωσης μεταφορικών εξόδων (εξόδων αποστολής), ο καταναλωτής θα ενημερώνεται κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας, και πριν την οριστική υποβολή αυτής, όπως αναφέρεται και παραπάνω.

Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων εξαρτάται από το χρόνο παράδοσης σύμφωνα με την κάθε εταιρία courier. Τούτο σχετίζεται και με την πολιτική παράδοσης των εταιριών courier, αναλόγως των διαφόρων παραγόντων, όπως ενδεικτικά του τόπου παράδοσης.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εκτελεστεί η παραγγελία για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. απεργίες, καιρικές συνθήκες κ.λ.π.),τότε η επιχείρηση θα επικοινωνήσει με τον καταναλωτή, είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω e-mail. Στα προϊόντα, στα οποία αναγράφεται η ένδειξη «κατόπιν παραγγελίας», αυτά θα παραδοθούν αφότου θα είναι διαθέσιμα στο χώρο της επιχείρησης, οπότε και θα αποσταλούν με courier.  Αποστολές δεν πραγματοποιούνται Σάββατο, Κυριακή και αργίες.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:

Τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση είναι απαλλαγμένα από κάθε νομικό και πραγματικό ελάττωμα, και ισχύει γι’ αυτά η νόμιμη εγγύηση καλής λειτουργίας.  Αντίθετα, τα προϊόντα που υπάρχουν στο e-shop, δεν καλύπτονται από την προαιρετική εμπορική εγγύηση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μετά την αγορά τους. Η επιχείρηση παρέχει στους καταναλωτές σαφείς οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα καθώς και ενημέρωση για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση ή διατήρησή τους.

Σε περίπτωση που ο καταναλωτής διαπιστώσει κατά την παράδοση ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό, τότε έχει δικαίωμα επιστροφής αυτού στην επιχείρηση, ενημερώνοντας για την επιστροφή εντός 7 ημερών από την παραλαβή του, είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2310672179, είτε μέσω e–mail : info@luxusbags.gr. Tα έξοδα της επιστροφής βαρύνουν την επιχείρηση, σε περίπτωση που ο καταναλωτής αποστείλει το προϊόν με εταιρία courier. Πριν την επιστροφή με courier, ο καταναλωτής οφείλει να ενημερώνει την επιχείρηση για την εταιρία courier επιλογής του. Εναλλακτικά, η επιστροφή του προϊόντος μπορεί να γίνει και με παράδοση αυτού στο φυσικό κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Κουν αρ. 20 – Θεσσαλονίκη, ΤΚ 56626. Η επιστροφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερών από τη δήλωση ενημέρωσης σχετικά με την επιστροφή.

Το προϊόν θα πρέπει να μην φέρει φθορές, ή βλάβες που να οφείλονται στον καταναλωτή και θα πρέπει να επιστραφεί με το πρωτότυπο παραστατικό πώλησης και την πλήρη συσκευασία του. Μόλις το προϊόν ελεγχθεί από την επιχείρηση και διαπιστωθεί πράγματι το ελάττωμα το οποίο επικαλέστηκε ο καταναλωτής, θα γίνεται, αντικατάσταση του προϊόντος με έτερο όμοιο κατά είδος προϊόν, από την επιχείρηση. Μόνο στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία, ο καταναλωτής μπορεί να αιτηθεί, αντί της αντικατάστασης, είτε μείωση του τιμήματος και επιστροφή του ελαττωματικού προϊόντος στον καταναλωτή, είτε να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, οπότε και θα πραγματοποιείται επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, με τον τρόπο που αυτός κατέβαλε το τίμημα της αγοράς με επιμέλεια της επιχείρησης.

ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ

Πριν την τοποθέτηση της παραγγελίας ο αγοραστής δηλώνει ότι έχει την πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα που του επιτρέπει να συμβάλλεται σύμφωνα με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις χρήσης. Η επιχείρηση δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη αναφορικά με την εξακρίβωση της δικαιοπρακτικής ικανότητας των επισκεπτών της ή των αγοραστών. Κατά συνέπεια, αν ένα άτομο δεν διαθέτει την δικαιοπρακτική ικανότητα να παραγγείλει προϊόντα, ο/οι νομικός/οί συμπαραστάτης/ες του (γονείς, κηδεμόνες) θα αναλάβουν την ευθύνη για αυτή την παραγγελία και κυρίως την αποπληρωμή της.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ:

Ο καταναλωτής μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία, εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία, και πριν την λάβει, εντός ιδίας εργάσιμης ημέρας από την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να προβείτε στην ακύρωση καλώντας στο τηλέφωνο 2310672179, είτε αποστέλλοντας e-mail με το αίτημα ακύρωσης στο e-mail: info@luxusbags.gr. Η ακύρωση της παραγγελίας θα γίνει αποδεκτή μόνο εφόσον το προϊόν/ή τα προϊόντα δεν έχει/έχουν παραδοθεί στην εταιρία courier για παράδοση στον καταναλωτή. Αντιθέτως, αν έχει γίνει ήδη παράδοση στην εταιρία courier, εφαρμόζονται όσα αναφέρονται παρακάτω στο Κεφάλαιο «Δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση πώλησης/ πολιτική επιστροφών».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2251/1994, ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση αγοραπωλησίας προϊόντων που τυχόν συναφθεί με την επιχείρηση μέσω του e-shop, δηλαδή μπορεί να επιστρέψει το προϊόν, χωρίς κάποια εξήγηση, εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερολογιακών. Αυτό ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονική παραγγελία μέσω του site του e-shop μας, με τηλεφωνική παραγγελία, ή μέσω e-mail, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο κεφάλαιο υπό 1.α «Τρόποι παραγγελίας».

Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας της πραγματοποίησης της παραγγελίας.

Προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν, ο καταναλωτής οφείλει να ενημερώσει για την απόφασή του να υπαναχωρήσει από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τηλεφωνικώς). Η επιστολή υπαναχώρησης πρέπει να σταλεί πριν λήξει η προθεσμία των 14 ημερών. Η δήλωση μπορεί να σταλεί με ταχυδρομείο στη διεύθυνση της εταιρίας : Καρόλου Κουν αρ. 20 Θεσσαλονίκη, ΤΚ 56626, ή ηλεκτρονικά στο e-mail: info@luxusbags.gr.

Εάν ο καταναλωτής υπαναχωρήσει από την παρούσα σύμβαση, θα επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλε, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων παράδοσης (εξαιρουμένων των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στη δική του επιλογή να χρησιμοποιηθεί τρόπος παράδοσης άλλος από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που η επιχείρησή μας προσφέρει), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που η επιχείρηση πληροφορηθεί την απόφαση του καταναλωτή να υπαναχωρήσει από την σύμβαση.  Η επιστροφή χρημάτων θα εκτελεστεί χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποίησε ο καταναλωτής για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί ρητώς για κάτι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση, δεν θα γίνει οποιαδήποτε χρέωση εξόδων για τέτοια επιστροφή χρημάτων.

Η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να καθυστερήσει την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβει πίσω τα αγαθά ή μέχρις ότου ο καταναλωτής παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Ο καταναλωτής οφείλει να στείλει πίσω τα αγαθά με courier ή να τα παραδώσει στην επιχείρηση στο φυσικό της κατάστημα επί της οδού Καρόλου Κουν αρ. 20, Θεσσαλονίκη, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που δήλωσε ότι υπαναχωρεί από τη σύμβαση. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν ο καταναλωτής στείλει πίσω τα αγαθά πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί με την άμεση δαπάνη επιστροφής των αγαθών. Ο καταναλωτής ευθύνεται για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών.

Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από το πρωτότυπο παραστατικό πώλησης (τιμολόγιο ή απόδειξη λιανικής).

Παρέχεται με το παρόν υπόδειγμα εντύπου δήλωσης υπαναχώρησης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής που θέλει να ασκήσει το δικαίωμά του υπαναχώρησης από τη σύμβαση:

– Προς την ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ», με έδρα στη Θεσσαλονίκη, οδός Καρόλου Κουν αρ. 20 Θεσσαλονίκη, ΑΦΜ 039558766 ΔΟΥ Ε’ Θεσσαλονίκης, και  με e–mail: info@luxusbags.gr

 – Γνωστοποιώ/Γνωστοποιούμε με την παρούσα δήλωση ότι υπαναχωρώ/υπαναχωρούμε από τη σύμβασή μου/μας πώλησης των ακόλουθων αγαθών:
………………………………………….…….

 – Που 1. παραγγέλθηκε(-αν) στις / που 2. παρελήφθη(-σαν) στις
1. …… /…… /……
2. …… /…… /…… 

 – Ονομα καταναλωτή(-ών):
……………………………………………….

 – Διεύθυνση καταναλωτή(-ών):
……………………………………………….

 – Υπογραφή καταναλωτή(-ών) (μόνο εάν το παρόν έντυπο κοινοποιηθεί σε χαρτί):
……………………………………………….

 – Ημερομηνία:
……………………………………………….

Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν μπορεί να ασκηθεί, σύμφωνα με νόμο, στις παρακάτω περιπτώσεις:

α. στην περίπτωση που το προϊόν έχει αγοραστεί από το φυσικό κατάστημα της επιχείρησης και το τίμημα έχει καταβληθεί επίσης στο φυσικό κατάστημα.

β. σε προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί, ή φθαρεί, ή στην περίπτωση ανοίγματος της συσκευασίας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:

Εάν μετά την παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή, αυτός δεν είναι ικανοποιημένος από την αγορά, και εφόσον το προϊόν πληροί τις προδιαγραφές εγγύησης καλής λειτουργίας (και άρα δεν είναι ελαττωματικό), ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει την αλλαγή αυτού. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί είτε να καλέσει στο τηλέφωνο 2310672179 της επιχείρησής μας, είτε να αποστείλει e-mail στο e-mail: info@luxusbags.gr εντός 14 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος, ζητώντας την αλλαγή του προϊόντος με άλλο προϊόν της επιλογής του. Σε περίπτωση που το νέο προϊόν είναι ακριβότερο σε τιμή από το προς επιστροφή προϊόν, τότε η επιχείρηση ειδοποιεί είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω e-mail, στα στοιχεία που έχει χορηγήσει ο καταναλωτής κατά την υποβολή του αιτήματος αλλαγής του προϊόντος, για να καταβάλει το επιπλέον ποσό, που αποτελεί τη διαφορά μεταξύ της τιμής του νέου προϊόντος και του προς επιστροφή προϊόντος, που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την αποστολή του νέου προϊόντος. Εάν το νέο προϊόν είναι φθηνότερο σε τιμή από το επιστρεφόμενο προϊόν τότε η επιχείρησή μας θα πιστώσει στον καταναλωτή τη διαφορά, εντός 7 εργασίμων ημερών από την αποστολή του νέου προϊόντος.

Το προϊόν που επιστρέφεται στην επιχείρηση προς αλλαγή, θα πρέπει να συνοδεύεται από το πρωτότυπο παραστατικό πώλησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να στείλει πίσω τα αγαθά με courier ή να τα παραδώσει στην επιχείρηση στο φυσικό της κατάστημα επί της οδού Καρόλου Κουν αρ. 20, Θεσσαλονίκη, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που δήλωσε ότι υπαναχωρεί από τη σύμβαση. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν ο καταναλωτής στείλει πίσω τα αγαθά πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί με την άμεση δαπάνη επιστροφής των αγαθών. Ο καταναλωτής ευθύνεται για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών. Στην περίπτωση προϊόντων για τα οποία ζητείται η αλλαγή, ο καταναλωτής δε θα χρεώνεται το κόστος για την δεύτερη παραλαβή του νέου προϊόντος που απέκτησε κατόπιν της αλλαγής.

Το δικαίωμα αλλαγής δεν μπορεί να ασκηθεί, σε προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί, ή φθαρεί, από τον καταναλωτή.

ΜΕΡΙΚΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ:

Σε περίπτωση που ένας ή περισσότεροι από τους παρόντες Γενικούς Όρους είναι κατά το ισχύον δίκαιο με οποιοδήποτε τρόπο ολικώς ή μερικώς άκυροι, τότε οι θιγόμενοι όροι ή τμήματα αυτών δεν ισχύουν ως συστατικό μέρος της σύμβασης και οι υπόλοιποι όροι ισχύουν κανονικά μεταξύ των μερών. Οι παρόντες Γενικοί Όροι θεωρούνται από τα μέρη ουσιώδεις, αποδέχονται δε αυτά την πιστή τήρησή τους και παραιτούνται του δικαιώματός τους να αμφισβητήσουν οποιονδήποτε από αυτούς.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ/ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:

Η ευθύνη για τη δημοσίευση ή μεταφορά οποιουδήποτε περιεχομένου από τον χρήστη/επισκέπτη/πελάτη μέσω των υπηρεσιών του ιστότοπου της επιχείρησης, ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. Σε καμιά περίπτωση δε θεωρείται υπεύθυνος ο ιστότοπος για οποιοδήποτε λάθος ή βλάβη που τυχόν προκύψει από τη χρήση οποιοδήποτε περιεχομένου που μεταφέρεται ή αναρτάται από τον χρήστη.

Η χρήση του ιστότοπου https://luxusbags.gr υπόκειται στους Ελληνικούς και Διεθνούς νόμους, οι οποίοι δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Ο χρήστης συμφωνεί να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών του ιστότοπου για:

α. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μεταφορά οποιοδήποτε υλικού που είναι παράνομο, απειλητικό, προσβλητικό, υβριστικό ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα τρίτων

β. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μετάδοση με άλλες μεθόδους για την εγκατάσταση κάθε μορφής υλικού (π.χ. κείμενο, εικόνα), που παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή για την εγκατάσταση μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης προώθησης προϊόντων

γ. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μετάδοση με άλλες μεθόδους, οι οποίες παραβιάζουν οποιαδήποτε πνευματικά δικαιώματα ή άλλα δικαιώματα τρίτων

δ. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μεταφορά με άλλες μεθόδους, οποιουδήποτε υλικού που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιουσδήποτε άλλους ηλεκτρονικούς κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που σχεδιάστηκαν με σκοπό να καταστρέψουν, να βλάψουν ή να περιορίσουν την λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών

ε. να προσβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά δικαιώματα άλλων χρηστών ή να προκαλεί βλάβη σε ανήλικους

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι, η επιχείρηση δεν ευθύνεται για οτιδήποτε προκύψει από τρίτους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της επιχείρησης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ:

Η ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ», με έδρα στη Θεσσαλονίκη, οδός Καρόλου Κουν αρ. 20 , ΑΦΜ 039558766 ΔΟΥ Ε’ Θεσσαλονίκης, αποτελεί την αποκλειστική δικαιούχο όλων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί του συνολικού περιεχομένου της ιστοσελίδας, αποτελούντος αυτού ενός πρωτότυπου πνευματικού έργου. Τα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνουν τόσο τις περιουσιακές όσο και της ηθικές εξουσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 2121/1993. Η επιχείρηση αποτελεί την αποκλειστική δικαιούχο πνευματικής ιδιοκτησίας, και η παρουσίαση όλων των στοιχείων και πληροφοριών στην ιστοσελίδα της επιχείρησης εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες της επιχείρησης, και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται τη μεταβίβαση κάποιας εκ των ανωτέρω εξουσιών.

Απαγορεύεται ρητά η άσκηση οποιασδήποτε εξουσίας που περιλαμβάνεται στα πνευματικά δικαιώματα της επιχείρησης επί του περιεχομένου της ιστοσελίδας, όπως ενδεικτικά: η αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, παρουσίαση, λήψη, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου της ιστοσελίδας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς.

Τα ονόματα, εικόνες, και εν γένει διακριτικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, αποτελούν ιδιοκτησία αυτής και προστατεύονται από τη σχετική νομοθεσία περί σημάτων, διακριτικών γνωρισμάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΧΡΗΣΗ COOKIES:

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου, που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του επισκέπτη της ιστοσελίδας, μέσω της ιστοσελίδας της επιχείρησής μας, και παρέχουν τη δυνατότητα απομνημόνευσης πληροφοριών σχετικά με τις προσωπικές προτιμήσεις των καταναλωτών, και μέσω αυτών κάθε φορά που ο επισκέπτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα να ανακτώνται οι πληροφορίες αυτές και να παρέχονται στον εκάστοτε επισκέπτη εξατομικευμένες υπηρεσίες, βελτιώνοντας την εμπειρία και την περιήγηση στην ιστοσελίδα.

Κάθε φορά που ο καταναλωτής/επισκέπτης πληκτρολογεί το όνομα της ιστοσελίδας της επιχείρησής μας στη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης του ηλεκτρονικού υπολογιστή του και εισέρχεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησής μας, του ζητείται να αποδεχθεί στο σύνολό τους, να αποδεχθεί μερικά από αυτά, ή να απορρίψει τα cookies. Αναλόγως της επιλογής που θα συντελεστεί, θα αποθηκευτούν οι προτιμήσεις του επισκέπτη  για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο χρήστης μπορεί να διαγράψει τα cookies, με διαγραφή του ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο από τη συσκευή που χρησιμοποιεί.

Σε κάθε περίπτωση, αποθηκεύονται στη συσκευή του κάθε χρήση μόνο τα απολύτως αναγκαία cookies, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανωτέρω ανάγκες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ – ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ:

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα  ορίζονται ως κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»), το δε ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πράξη που πραγματοποιείται σε δεδομένα προσωπικού, όπως ενδεικτικά η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Τα προσωπικά δεδομένα του καταναλωτή παρέχονται με τη συγκατάθεσή του στην επιχείρηση για τους σκοπούς σύναψης της κάθε σύμβασης πώλησης, κάθε φορά δηλαδή που κάποιο πρόσωπο συναλλάσσεται με την επιχείρηση και αγοράζει κάποιο προϊόν μέσω του e-shop.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από την επιχείρησή μας είναι:

– το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση, η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός τηλεφώνου του καταναλωτή, τα οποία χορηγούνται από τον ίδιο τον καταναλωτή – χρήστη κατά τη σύναψη της σύμβασης πώλησης και πιο ειδικά κατά τη δημιουργία της παραγγελίας, και τα οποία δίδονται με τη συγκατάθεση του χρήστη.

– περαιτέρω στοιχεία, όπως το ΑΦΜ, η ονομασία της επιχείρησης, η ΔΟΥ στην οποία ανήκει το πρόσωπο, σε περίπτωση που ο καταναλωτής δηλώσει ότι επιθυμεί την έκδοση τιμολογίου αγοράς και τα οποία δίδονται με τη συγκατάθεση του χρήστη.

– πληροφορίες σχετικά με τα cookies, για τα οποία ο καταναλωτής έχει δηλώσει προηγουμένως την αποδοχή του.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα διατηρούνται σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον με επιμέλεια του Υπευθύνου επεξεργασίας, στα οποία έχει πρόσβαση μόνο η επιχείρηση.

Η επιχείρηση χρησιμοποιεί νόμιμα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς εκπλήρωσης της σύναψης σύμβασης πώλησης με αντισυμβαλλόμενο τον εκάστοτε καταναλωτή, επί της νόμιμης αυτής βάσης επεξεργασίας σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (αρ. 6 GDPR). Συλλέγει και επεξεργάζεται τα απολύτως αναγκαία δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, και δεν επεξεργάζεται δεδομένα που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επιπλέον, τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί, χρησιμοποιούνται για σκοπούς επικοινωνίας με την επιχείρηση, αλλά και για την κοινοποίηση ενημερωτικών μηνυμάτων, εφόσον ο χρήστης/επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει επιλέξει να εγγραφεί στην υπηρεσία αποστολής ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletter). Ακόμη, η επιχείρηση επεξεργάζεται δεδομένα, με σκοπό τη συμμόρφωση σε όλες τις ισχύουσες νομοθεσίες, για την εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και στην περίπτωση που τα δεδομένα χορηγηθούν από τον χρήστη με σκοπό τη δημιουργία λογαριασμού. Σε περίπτωση τέλος, αποστολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας μας, ή στη φόρμα επικοινωνίας μας, κάποιου βιογραφικού σημειώματος από πρόσωπο που ενδιαφέρεται για να εργαστεί στη επιχείρησή μας, τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί κατ’ αυτόν τον τρόπο από εμάς, επεξεργάζονται για το σκοπό της αξιολόγησης του βιογραφικού σημειώματος και της δυνατότητας συνεργασίας του ατόμου αυτού με την επιχείρησή μας με σκοπό τη σύναψη σύμβασης εργασίας.

Η επεξεργασία πραγματοποιείται σύννομα από την επιχείρησή μας, υπό τη βάση των ακόλουθων νόμιμων βάσεων επεξεργασίας:

α) το υποκείμενο των δεδομένων έχει συναινέσει στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς, ή β) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα κατ` αίτηση του υποκειμένου των δεδομένων πριν από τη σύναψη σύμβασης, ή γ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας, ή δ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται ως άνω η επιχείρηση, ενδέχεται να κοινοποιηθούν για τους σκοπούς της επεξεργασίας όπως αναλύθηκαν ήδη, σε τρίτους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως εκτελούντες την επεξεργασία των δεδομένων, και οι οποίοι επιτελούν κάποια συγκεκριμένη λειτουργία με σκοπό την εκπλήρωση της παροχής προς τον καταναλωτή και την ολοκλήρωση της πώλησης του προϊόντος. Αυτοί μπορεί να είναι:

– οι εταιρίες courier

– πάροχοι συστημάτων καταχώρισης και μηχανοργάνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα πελατολογίου

– πάροχοι υπηρεσιών που επεξεργάζονται δεδομένα για λογαριασμό της επιχείρησης, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, οι οποίοι τηρούν απαρέγκλιτα τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) και κάθε σχετικής νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των καταναλωτών που συλλέγονται και υπόκεινται σε επεξεργασία κατά τα ανωτέρω από την επιχείρηση, διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού της σύμβασης πώλησης και πάντως, όχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 1 έτους. Όσα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα χρησιμοποιούνται για σκοπούς επικοινωνίας με την επιχείρηση, διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική επικοινωνία και πάντως όχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από 1 έτος. Στην περίπτωση που τα δεδομένα χορηγηθούν από τον χρήστη με σκοπό τη δημιουργία λογαριασμού, διατηρούνται μέχρι ο τελευταίος να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων αυτών. Στην περίπτωση που έχουν χορηγηθεί στοιχεία που αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα αναφορικά με την εγγύηση κάποιου προϊόντος, τούτα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εγγύηση.                                                                 

Σε περίπτωση τέλος, αποστολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας μας, κάποιου βιογραφικού σημειώματος από πρόσωπο που ενδιαφέρεται για να εργαστεί στη επιχείρησή μας, τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί κατ’ αυτόν τον τρόπο από εμάς, διατηρούνται για χρονικό διάστημα 1 έτους.

Τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δηλαδή του χρήστη/επισκέπτη της ιστοσελίδας, σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) είναι τα ακόλουθα:

– Δικαίωμα πληροφόρησης και πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων στα τηρούμενα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και στον τρόπο και τους σκοπούς επεξεργασίας αυτών, και αναφορικά με όλες τις σχετικές πληροφορίες : ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητά πληροφορίες για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων και να αποκτά πλήρη πρόσβαση σε αυτά δωρεάν.

– Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν το υποκείμενο. Έχοντας υπόψη τους σκοπούς της επεξεργασίας, το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να απαιτήσει τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης : ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει τη διόρθωση ή συμπλήρωση των προσωπικών του δεδομένων, όπως αυτά τηρούνται από εμάς, σε περίπτωση που είναι ανακριβή ή ελλιπή.

– Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη») δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν το υποκείμενο: ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει να διαγράψουμε τα προσωπικά του δεδομένα και να πάψουμε να τα τηρούμε,  εάν ισχύει ένας από τους ακόλουθους λόγους:

α)τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ` άλλο τρόπο σε επεξεργασία,

β)το υποκείμενο των δεδομένων ανακαλεί τη συγκατάθεση επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) ή το άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχείο α) και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία,

γ) το υποκείμενο των δεδομένων αντιτίθεται στην επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 21 παράγραφος 1 και δεν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία ή το υποκείμενο των δεδομένων αντιτίθεται στην επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 21 παράγραφος 2,

δ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα,

ε) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν, ώστε να τηρηθεί νομική υποχρέωση βάσει του ενωσιακού δικαίου ή του δικαίου κράτους μέλους, στην οποία υπόκειται ο υπεύθυνος επεξεργασίας,

στ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν συλλεχθεί σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών που αναφέρονται στο άρθρο 8 παράγραφος 1.

– Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα : ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει από εμάς να μην υποστούν περαιτέρω επεξεργασία τα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία τηρούνται από εμάς, με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε να τα τηρούμε αλλά να μην υπόκεινται σε περαιτέρω επεξεργασία.

– Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων που έχει παράσχει το υποκείμενο σε υπεύθυνο επεξεργασίας, καθώς και το δικαίωμα διαβίβασης εκ μέρους του υπεύθυνου επεξεργασίας των δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση από τον υπεύθυνο επεξεργασίας στον οποίο παρασχέθηκαν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα : ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητά να του χορηγηθούν τα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία έχει χορηγήσει σε εμάς σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, ενώ επίσης έχει το δικαίωμα να μας ζητήσει να διαβιβάσουμε τα προσωπικά του δεδομένα σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

– Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα : ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να αντιτάσσεται στην επεξεργασία των δεδομένων του από την επιχείρησή μας, ανά πάσα στιγμή, εκτός κι αν η επιχείρηση επικαλεστεί και αποδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία αυτή.

Yπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, είναι  η εταιρεία με επωνυμία «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ» Θεσσαλονίκη, οδός Καρόλου Κουν αρ. 20, με ηλεκτρονική διεύθυνση: info@luxusbags.gr τηλ. επικοινωνίας : 2310672179 στην οποία μπορούν να απευθύνονται τα υποκείμενα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για οποιοδήποτε ζήτημα έχει να κάνει με αυτά τα δεδομένα.

Ο καταναλωτής, ο χρήστης και ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του e-shop μας, μπορεί να υποβάλει αίτημα για την άσκηση των δικαιωμάτων του σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω, μέσω e–mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση email: info@luxusbags.gr και θα λάβει απάντηση εντός 1 μήνα από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας Δεδομένων της επιχείρησης.

Πιο ειδικά, ο καταναλωτής, για να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για τη χορήγηση από εκείνον των δεδομένων του προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της μέχρι τη χρονική στιγμή της συγκατάθεσης επεξεργασίας τους από εμάς, μπορεί να αποστείλει το αίτημά του με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση email: info@luxusbags.gr.

Για υποβολή καταγγελίας για παραβίαση της νομοθεσίας για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: ο καταναλωτής μπορεί να υποβάλλει καταγγελία και να απευθυνθεί για οποιοδήποτε σχετικό θέμα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – τηλ. 210 6475600, www.dpa.gr

Τελευταία ενημέρωση 05/07/2023